مارچوبه چیست

مارچوبه چیست

مارچوبه

مارچوبه چیست؟

مارچوبه نوعی گیاه است که در اروپا و کانادا اغلب کشت می شود و در ایران نیز در غرب ایران و در نواحی کردستان هم بصورت خود رو و هم بصورت کاشت و برداشت پرورش داده می شود.گیاه ماچوبه بصورت یک علف یا سبزی خوراکی می باشد و هم آب پز و هم خام قابل خوردن است هرچند در فرهنگ ما این گیاه جای ندارد ولی در فرهنگ غربی بصورت مستمر در سالاد و غذا ها استفاده می شود .

طعم مزه مارچوبه چگونه است؟

مارچوبه طعم خنسای دارد و مزه خاصی نمی توان گفت دارد و مانند کلم بروکلی می باشد و یا مانند خیار ترد مارچوبه را معمولا بصورت آبپز استفاده می شود ولی کنسرو آن در کشورهای که کشت نمی شود ب فروش می رود .

خواص مارچوبه؟

مارچوبه دارای خواص زیادی است و یکی از دلایل استفاده از آن همان خواص آن است که بیشتر در دوران بارداری مشهور است چون سرشار از ویتامین کا و فولات است 

از خواص دیگر آن می توان به کمک و تقویت دستگاه گوارش اشاره کرد .مارچوبه برای فشار خون و دیابت نیز مفید است و باعث تنظیمشان می شود.مارچوبه در طب سنتی ما دارای طبع گرم خشک است و نام دیگر مارچوبه هلیون واسفرج است

از خاصیت های دیگر مارچوبه داشتن  پروبیوتیک که بیشتر در منابع غذایی گیاهی یافت می‌شوند، در دستگاه گوارش تجزیه نمی‌شوند و غذای مورد نیاز برای باکتری‌های روده مانند بیفیدوباکتر و لاکتوباسیلوس را فراهم می‌آورند. این باکتری‌ها که از باکتری‌های پروبیوتیک می‌باشند تجزیه مواد در دستگاه گوارش را تسهیل می‌کنند و احتمال ابتلا به بسیاری از بیماری‌های روده‌ای مانند سرطان روده، بیماری‌های التهابی روده، آلرژی و... را می‌کاهند. یکی از پروبیوتیک‌های بسیار مهم اینولین می‌باشد که از پلی‌فروکتان‌ها است؛ و مارچوبه یکی از منابع اصلی اینولین می‌باشد


آنتی‌اکسیدان‌های موجود در مارچوبه عبارت‌اند از: ویتامین C، بتاکاروتن، ویتامین E، روی، منیزیم و سلنیوم. 

مارچوبه همچنین سرشار از گلوتاتیون می‌باشد و به نسبت سایر سبزیجات از آنتی‌اکسیدان‌های بیشتری تشکیل یافته است. این مقادیر بالای مواد آنتی‌اکسیدانی، رادیکال‌های آزاد را از بین می‌برد و منجر به خواص ضدسرطانی می‌شود. 

همچنین مواد شیمیایی فعال در مارچوبه به علت کاهش التهاب می‌توانند فعالیت متابولیکی سلول‌های سرطانی را تغییر دهند. مطالعات متعددی در رابطه با اثرات ضدسرطانی مارچوبه بر سرطان کبد صورت گرفته است و نشان داده شده که سرطان کبد به وسیله مواد آنتی‌اکسیدانی فعال موجود در مارچوبه متوقف گردیده است.
 

شما می توانید برای خرید کنسرو مارچوبه به فروشگاه من و شاپ مراجعه کنید 

پاسخ

* نام:
* ایمیل: (منتشر نشده)
   وب سایت: (آدرس سایت باhttp://)
* توضیح: